zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2421]

Pekinka kukurydziano paprykowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 11

Ekspresowa surówka z kapusty pekińskiej, papryki, kukurydzy i cebuli. Nadaje się do każdej potrawy, ja podałam do duszonego karczku z pieczarkami.

Pekinka kukurydziano paprykowa Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Pekinka kukurydziano paprykowa

 

Sposób przygotowania:

Pekinka kukurydziano paprykowa
Kapustę pekińską poszatkować i przełożyć do miski. Kukurydzę odsączyć z zalewy na sitku. Paprykę i cebulę pokroić w paseczki paprykę a cebule w piórka. Pokrojone składniki i odsączoną kukurydzę wrzucić do miski z kapustą, dodać przyprawy do smaku i wymieszać surówkę. Odstawić ją na około 10 -15 minut do przegryzienia się smaków i w miarę potrzeby jeszcze doprawić. Podawać mięsami, rybą lub daniami mącznymi typu pierogi.
Pekinka kukurydziano paprykowa
do miski wrzucić wszystkie składniki na surówkę
Pekinka kukurydziano paprykowa
dodac przyprawy do smaku i wymieszać surówkę