Wafelek2601

Wafelek2601

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Pekinka w sosie koperkowo-ziołowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Czosnek nadaje bardzo dobry smak sałatce z kapusty pekińskiej.

Pekinka w sosie koperkowo-ziołowym Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Pekinka w sosie koperkowo-ziołowym

 

Sposób przygotowania:

Pekinka w sosie koperkowo-ziołowym
Kapustę umyć, liście porwać na mniejsze kawałki. Ogórka, paprykę, obraną cebulę i pomidora również umyć. Paprykę pozbawić gniazd nasiennych. Oba rodzaje ogórków, paprykę, pomidory, cebulę pokroić w kostkę. Połączyć z kapustą. Czosnek obrać, umyć, pokroić drobno. Koperek umyć, bardzo drobno posiekać. Koper i czosnek dodać do oliwy, dodać pieprz i szczyptę kucharka. Wymieszać. Przygotowanym sosem polać składniki sałatki, skropić octem winnym, wymieszać.
Pekinka w sosie koperkowo-ziołowym
Wszystkie składniki sałatki kroimy na małe kawałki.
Pekinka w sosie koperkowo-ziołowym
Z oliwą mieszamy czosnek, kopereki i przyprawy.

Tagi:

przyprawy