dorota20w

dorota20w

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 587]

Pekinka z fasolą i ziołami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Prosta do przygotowania, smaczna surówka, pożywna i wegetariańska. Znakomita na kolację albo jako lunch zabrany w pudełku.

Pekinka z fasolą i ziołami

Składniki:

Pekinka z fasolą i ziołami

 

  • 3 liście kapusty pekińskiej
  • 2 plastry szynki sojowej
  • 2 łyzki fasoli czerwonej ugotowanej
  • ogórek kiszony
  • 2 łyzki posiekanego szczypioru
  • łyzka posiekanego kopru
  • łyzka posiekanej natki
  • 2 łyżki oleju z orzechów włoskich
  • łyzka octu jabłkowego bio
  • łyzeczka musztardy miodowej
  • sól
  • pieprz
  • majeranej

 

Sposób przygotowania:

Pekinka z fasolą i ziołami
Pekinkę siekamy drobno, wrzucamy do miski. Do pekinki dodajemy szynkę pokrojona w kosteczkę, czerwoną fasolę, ogórka pokrojonego w kosteczkę, posiekany koper (może być mrożony), szczypior i natkę. Olej mieszamy z octem i musztardą, polewamy warzywa. Mieszamy wszystko , doprawiamy do smaku solą i pieprzem i podajemy.

Tagi:

szynka fasola