Sposób przygotowania:
Salatka warstwowa z kurczakiem i pekinka
Piersi z kurczka okrawac z zylek i tluszczu, pokroic w nieduza kostke, przyprawic i usmazyc na rozgrzanej oliwie, po czym ostudzic. Jaja ugotowac na twardo, ostudzic i obrac ze skorupek. Wszystkie warzywa z puszki odcedzic, fasolke przeplukac kilkakrotnie na sicie. Cebule obrac i bardzo drobno pokroic, kapuste pekinska poszatkowac, ogorki i jaja pokroic w kosteczke. Na dno duzej, plaskodennej salaterki ukladamy poszatkowana polowe kapusty pekinskiej (z twardszej czesci). Nastepnie kladziemy kawalki miesa, na to cebule, nastepnie fasole, potem ogórki i kukurydze. Polewamy dosc obficie keczupem. Na kechup kladziemy groszek, na groszek jaja. Przygotowujemy majonezowo- jogurtowy sos. Kilka kopiastych lyzek majonezu, mieszamy z kilkoma lyzkami jogurtu, doprawiamy sola, pieprzem, papryka i ewentualnie dodajemy przecisniety przez praske zabek czosnku, dobrze wszystko mieszamy i polewamy jaja. Ostatnia warstwe tworzy kapusta. Przechowujemy w lodówce.
Jojo
iwona3004
msewka
5
eli_555
iwi69
montajka
Roxi
luna
Potwierdzam, tez dalam przyprawe gyros i smakowalo super.
bernika