Sposób przygotowania:
Pekinka z ogórkiem
Oczyszczoną kapustę kroimy. Delikatnie solimy i odstawiamy, aby zmiękła. Następnie odsączamy z nadmiaru soku.
Ogórki dokładnie szorujemy i osuszamy papierowym ręcznikiem, aby były całkowicie suche. Następnie kroimy na małe i cienkie kawałeczki. Koperek pukamy i osuszamy, kroimy na drobno. Wszystko przekładamy do miseczki i mieszamy.
Do kubeczka dajemy oliwę, wodę i sok z cytryny oraz sól i pieprz. Wszystko dokładnie mieszamy i polewamy przygotowaną sałatkę.
Ogórki dokładnie szorujemy i osuszamy papierowym ręcznikiem, aby były całkowicie suche. Następnie kroimy na małe i cienkie kawałeczki. Koperek pukamy i osuszamy, kroimy na drobno. Wszystko przekładamy do miseczki i mieszamy.
Do kubeczka dajemy oliwę, wodę i sok z cytryny oraz sól i pieprz. Wszystko dokładnie mieszamy i polewamy przygotowaną sałatkę.