Justi2401

Justi2401

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 507]

Surówka z kapusty kiszonej z marchewką i ogórkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Porcja zdrowia i witamin, która świetnie pasuje jako dodatek do drugiego dania: mięs, ryb, czy gulaszu.

Surówka z kapusty kiszonej z marchewką i ogórkiem Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Surówka z kapusty kiszonej z marchewką i ogórkiem

 

Sposób przygotowania:

Surówka z kapusty kiszonej z marchewką i ogórkiem
1. Odciśniętą dokładnie z wody kapustę drobno posiekać i wrzucić do miski (można ją również przepłukać pod zimną wodą jeżeli nie lubicie kwaśnej kapusty).

2. Marchewkę oraz ogórki zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Dodać do kapusty kiszonej.

3. Całość wymieszać, ewentualnie doprawić solą i pieprzem.

Smacznego!
Surówka z kapusty kiszonej z marchewką i ogórkiem
Smaczna, zdrowa i chrupiąca surówka do obiadu