Sposób przygotowania:
Surówka z pekinki
Kapustę pekińską kroimy. Kukurydzę odsączamy z nadmiaru wody. Pomidorki kroimy w ćwiartki. Oczyszczoną papryczkę kroimy na mniejsze kawałki.
Rzodkiewki myjemy i osuszamy kroimy w kółeczka. Obranego ogórka kroimy w grubszą kostkę. Wszystkie przygotowane składniki dajemy do miseczki i mieszamy.
Następnie do przygotowanej surówki dodajemy oliwę, wodę i sok ze świeżo wyciśniętej cytryny oraz przyprawy. Wszystko dokładnie mieszamy i odstawiamy, aby smaki się przegryzły.
Rzodkiewki myjemy i osuszamy kroimy w kółeczka. Obranego ogórka kroimy w grubszą kostkę. Wszystkie przygotowane składniki dajemy do miseczki i mieszamy.
Następnie do przygotowanej surówki dodajemy oliwę, wodę i sok ze świeżo wyciśniętej cytryny oraz przyprawy. Wszystko dokładnie mieszamy i odstawiamy, aby smaki się przegryzły.