Sposób przygotowania:
Pekinka z porem oraz octem balsamicznym
Kapustę drobno poszatkować i opłukać. Odsączyć z wody. Przełożyć do dużej miski. Por pokroić w krążki i także opłukać oraz osuszyć. Dodać do kapusty. Wymieszać. Wsypać 1 łyżeczkę soli,wymieszać z pekinką i porem a następnie w palcach kilka razy zgnieść warzywa. Przykryć i odstawić na około 30 minut. W między czasie rzodkiewkę umyć,osuszyć i pokroić w małą kostkę. Ogórka umyć i razem ze skórka pokroić go w kostkę średniej wielkości. Umytą i oczyszczoną z nasion paprykę przekroić na pół a połówki pokroić w paseczki. Natkę oraz koperek drobno posiekać i dodać do warzyw. Kapustę z porem odcisnąć ze soków i przełożyć do miski z reszta warzyw. Wymieszać. Doprawić solą ( ale ostrożnie bo kapusta może być dosyć słona) oraz pieprzem,wymieszać. W osobnej miseczce wymieszać ocet z oliwa oraz cukrem i przelać do warzyw. Po raz ostatni wymieszać i odłożyć na 30-45 min do lodówki.