monikaT83

monikaT83

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1328]

Pekinka z warzywami z dressingiem musztardowym

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 8
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Surówka to bogactwo smaku, kolorów i witamin i świetny "zapełniacz" żołądka, serdecznie zapraszam:)))

Pekinka z warzywami z dressingiem musztardowym Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pekinka z warzywami z dressingiem musztardowym

 

  • 350 g pekinki
  • 1 duża marchewka
  • 3 strąki konserwowej papryki
  • 2,5 konserwowego ogórka
  • 1 cebula
  • sól,pieprz
  • Dressing:
  • 2 łyżki musztardy
  • 1 łyżka majonezu
  • 2 łyżki oliwy
  • 1 łyżka octu

 

Sposób przygotowania:

Pekinka z warzywami z dressingiem musztardowym
Pekinkę poszatkować. Opłukać pod bieżącą wodą i osuszyć. Przełożyć do miski. Obraną i umytą marchewkę zetrzeć na dużych oczkach. Paprykę i ogórki osuszyć. Paprykę pokroić w małą kostkę. Ogórki pokroić w średnią kostkę. Cebulkę drobno poszatkować. Doprawić solą i pieprzem i wymieszać. Do miseczki przełożyć musztardę, majonez, oliwę i ocet,dobrze wymieszać aż będzie gładka konsystencja. Przelać do miski z surówką i dobrze wymieszać. Na godzinę odłożyć do lodówki, smacznego!
Pekinka z warzywami z dressingiem musztardowym
do poszatkowanej pekinki dodać marchewkę
Pekinka z warzywami z dressingiem musztardowym
warzywa konserwowe pokroić w małą kostke
Pekinka z warzywami z dressingiem musztardowym
dokładnie wymieszać składniki dressingu
Pekinka z warzywami z dressingiem musztardowym
surówkę doprawić solą i pieprzem i przelać dressing