Sposób przygotowania:
Sałatka: kolorowa pekinka z liczi
Kapustkę przepłukać pod bieżącą wodą i osuszyć ją. Pokroić w cienkie piórka. Przełożyć do miski i lekko palcami rozwarstwić kapustę. Pomidora umyć i osuszyć. Pokroić w dosyć grubą kostkę i dodać do kapusty. Ogórka także grubo pokroić. Cebulę obrać i drobniutko posiekać. Paprykę umyć i pokroić w drobną kosteczkę.Razem z cebulką dodać do reszty składników. Owoc liczi delikatnie zgnieść dłonią aby pękła skorupka. Skorupkę zdjąć i wyciąć "serce" liczi. Owoc w miarę możliwości pokroić w cienkie słupki, dodać do reszty składników. Przyprawić solą i pieprzem i delikatnie palcami wymieszać warzywa. W osobnej miseczce wymieszać majonez ze śmietaną i sokami dokładnie za pomocą trzepaczki. Sosik przelać do sałatki i delikatnie wymieszać. Odstawić na godzinkę do lodówki. Podawać do obiadku, mięs na zimno lub zabrać do pracy lub na uczelnię na drugie śniadanie:) Smacznego!
szpileczka
monikaT83
-Natka-
monikaT83