Sposób przygotowania:
Pełnoziarniste spaghetti z pesto
Cukinię umyć, osuszyć, pokroić w półplasterki grubości 3-4 mm. Plastry pomidorów pokroić w paseczki, a oliwki przekroić na pół. Makaron ugotować al’dente według przepisu na opakowaniu.
Mniej więcej w połowie gotowania makaronu, wrzucić cukinię na patelnię z rozgrzaną 1 łyżką oliwy. Usmażyć ją tak aby się nie rozpadła.
Makaron odcedzić, dodać łyżkę oliwy i pesto, dokładnie wymieszać. Dodać usmażoną cukinię i znowu wymieszać. Wyłożyć na talerze, na wierzchu rozłożyć paseczki suszonych pomidorów i oliwki. Całość posypać startym parmezanem.
Mniej więcej w połowie gotowania makaronu, wrzucić cukinię na patelnię z rozgrzaną 1 łyżką oliwy. Usmażyć ją tak aby się nie rozpadła.
Makaron odcedzić, dodać łyżkę oliwy i pesto, dokładnie wymieszać. Dodać usmażoną cukinię i znowu wymieszać. Wyłożyć na talerze, na wierzchu rozłożyć paseczki suszonych pomidorów i oliwki. Całość posypać startym parmezanem.