Sposób przygotowania:
penne pomidorowo-serowe z bazylia
gotuje makaron penne okolo 8 minut w mocno osolonej wodzie.
na patelni rozgrzewam oliwe z oliwek i rpzeciskam czosnek, po chwili dodaje pokrojone i obrane ze skorki pomidory (razem z gniazdami nasiennymi, gdyz nie bede uzywala wody, wiec sos musi byc chociaz troche plynny). przesmazam chwile czosnek z pomidorami. sole, pieprze, dodaje majeranek i lyzke soku z cytryny. dusze [pod przykryciem jakies 6 minut. bazylie siekam i dorzucam do sosu, nastepnie widelcem rozgniatam serki toopione i dodaje do meiszanki. znow przykrywam i dusze. kiedy serki sie rozpuszcza, sos bedzie lekko kremowy dodaje lyzke przecieru pomidorowegoi mieszam. do calosci dodaje ugotowany makaron, mieszam, nakladam i posypuje spora iloscia parmezanu. smacznbego ;)
na patelni rozgrzewam oliwe z oliwek i rpzeciskam czosnek, po chwili dodaje pokrojone i obrane ze skorki pomidory (razem z gniazdami nasiennymi, gdyz nie bede uzywala wody, wiec sos musi byc chociaz troche plynny). przesmazam chwile czosnek z pomidorami. sole, pieprze, dodaje majeranek i lyzke soku z cytryny. dusze [pod przykryciem jakies 6 minut. bazylie siekam i dorzucam do sosu, nastepnie widelcem rozgniatam serki toopione i dodaje do meiszanki. znow przykrywam i dusze. kiedy serki sie rozpuszcza, sos bedzie lekko kremowy dodaje lyzke przecieru pomidorowegoi mieszam. do calosci dodaje ugotowany makaron, mieszam, nakladam i posypuje spora iloscia parmezanu. smacznbego ;)