Sposób przygotowania:
Berberyjski omlet z mięsem
1.Omlet. Rozgrzej piekarnik do 180 stopni. Rozgrzej oliwę na patelni i przesmaż cebulę, paprykę, cukinię, tymianek, rozmaryn i czosnek. Dodaj pomidory i zdejmij z ognia. Dorzuć posiekany koperek i kminek. Przelej nadzienie do formy do muffinek. Ubij jajka z serem i dopraw solą i pieprzem. Zalej masą z jajek formę do muffinek i wymieszaj ze sobą składniki. Piecz przez 15-20 minut aż ciasto wyrośnie i będzie złociste.
2.Mięso. Zmieszaj mięso ze wszystkimi składnikami oprócz soli i wstaw do lodówki by się zamarynowało. W między czasie na patelni rozgrzej oliwę z oliwek przesmaż cebulę. Dodaj kminek, czosnek, papryczkę chili i koncentrat pomidorowy i dobrze wymieszaj. Dodaj pomidory z puszki i zmniejsz ogień.
3.Mięso wyjmij z lodówki i uformuj w małe pulpety. Rozgrzej oliwę na patelni i lekko przesmaż z każdej strony. Wrzuć pulpety do sosu pomidorowego i gotuj aż będą gotowe. Wyłóż mięso na talerz i podawaj z wcześniej przygotowanymi omletami ( fritattą ). Ozdób posiekaną pietruszką i ziołami.
2.Mięso. Zmieszaj mięso ze wszystkimi składnikami oprócz soli i wstaw do lodówki by się zamarynowało. W między czasie na patelni rozgrzej oliwę z oliwek przesmaż cebulę. Dodaj kminek, czosnek, papryczkę chili i koncentrat pomidorowy i dobrze wymieszaj. Dodaj pomidory z puszki i zmniejsz ogień.
3.Mięso wyjmij z lodówki i uformuj w małe pulpety. Rozgrzej oliwę na patelni i lekko przesmaż z każdej strony. Wrzuć pulpety do sosu pomidorowego i gotuj aż będą gotowe. Wyłóż mięso na talerz i podawaj z wcześniej przygotowanymi omletami ( fritattą ). Ozdób posiekaną pietruszką i ziołami.