IwonaF

IwonaF

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 184]

Pepperoni ze szczyptą orientu

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Oryginalny sposób na przetwory na zimę

Pepperoni ze szczyptą orientu

Składniki:

Pepperoni ze szczyptą orientu

 

  • 1 kg czerwonej papryki pepperoni
  • 0,25 l octu spirytusowego (10%)
  • 0,75 l wody źródlanej
  • 2 łyżki brązowego cukru trzcinowego
  • 1 płaska łyżeczka soli morskiej
  • ¼ łyżeczki curry
  • 6 liści Kafiru
  • 18 kulek ziela angielskiego

Sposób przygotowania:

Pepperoni ze szczyptą orientu
Papryczki umyć, ściąć nożyczkami zielone ogonki. Ułożyć ciasno w 6 słoikach o pojemności 0,35 l. Do każdego słoika włożyć liść Kafiru i 3 kulki ziela angielskiego.
Z pozostałych składników przygotować zimną zalewę. Zalewać papryczki, słoiki szczelnie zamknąć i pasteryzować przez 7 minut od momentu zagotowania.
Smacznego!

Tagi:

szczypta