Sposób przygotowania:
Jogurtowiec z owocami
Galaretkę wiśniową rozpuszczamy w 400 ml. gorącej wody, odstawiamy do ostudzenia. Umyte czereśnie kroimy na pół i usuwamy pestki, wykładamy na dno formy. Zalewamy zimną galaretką i wstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia.
Żelatynę zalewamy niewielka ilością zimnej wody, odstawiamy.
Nektarynki obieramy ze skóry, dwie odkładamy a pozostałe kroimy na mniejsze kawałki, przekładamy do miski, wlewamy jogurt dodajemy cukier puder i miksujemy blenderem na jednolitą masą.
Napęczniałą żelatynę podgrzewamy w kuchence mikrofalowej, wlewamy do masy jogurtowej i miksujemy.
Masę wylewamy na stężałą galaretkę z czereśniami. Odłożone nektarynki koimy na małe kawałki, wrzucamy na wierzch masy jogurtowe. Wstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia.
Następnego dnia do formy przykładamy talerz i odwracamy formę do góry dnem, delikatnie zdejmujemy formę uważając żeby nie uszkodzić stężałej masy.
Żelatynę zalewamy niewielka ilością zimnej wody, odstawiamy.
Nektarynki obieramy ze skóry, dwie odkładamy a pozostałe kroimy na mniejsze kawałki, przekładamy do miski, wlewamy jogurt dodajemy cukier puder i miksujemy blenderem na jednolitą masą.
Napęczniałą żelatynę podgrzewamy w kuchence mikrofalowej, wlewamy do masy jogurtowej i miksujemy.
Masę wylewamy na stężałą galaretkę z czereśniami. Odłożone nektarynki koimy na małe kawałki, wrzucamy na wierzch masy jogurtowe. Wstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia.
Następnego dnia do formy przykładamy talerz i odwracamy formę do góry dnem, delikatnie zdejmujemy formę uważając żeby nie uszkodzić stężałej masy.
skuter5
Czekoladka 2
mocsłodkości