Sposób przygotowania:
Egzotyczna Pavlova prosto z rajuETAP 1:
Zacznij od przygotowania bezy. Na papierze narysuj okrąg o średnicy 16 cm. Piekarnik nagrzej do 160 stopni. Białka ubij na sztywno ze szczyptą soli. Partiami dodawaj cukier, nie przerywaj ucierania, na końcu dodaj sok z cytryny.
Piana jest dobrze ubita gdy jest sztywna i lśniąca. Wyłóż pianę na przygotowany papier do pieczenia, nadając jej pożądany kształt. Wstaw blaszkę do piekarnika i piecz w temperaturze 160 stopni przez 5 minut, a następnie zmniejsz temperaturę do 110 stopni i susz bezę przez 90 minut. Gotową bezę wystudź.
Przygotuj krem. Śmietankę kokosową ubij na sztywno z cukrem pudrem, dodaj do niej serek mascarpone i krótko zmiksuj. Na końcu wmieszaj likier malibu.
Bezę ułóż na paterze, na wierzch wyłóż krem, a na kremie ułóż tropikalne owoce.