Sposób przygotowania:
Jogurtowiec z malinami
Z podanych składników zrobić kruszonkę, podzielić na 2 części.
Formę do ciasta o wymiarach (25x40) wysmarować tłuszczem, wysypać jedną częścią kruszonki.
Masa z białek i cukru ubić pianę na sztywno, dodać do piany budyń z proszkiem do pieczenia, wymieszać.
Ubitą pianę dodawać stopniowo do jogurtu, cały czas ubijając robotem.
Masę wylać na kruszonkę, poukładać maliny , posypać wierzch resztą kruszonki.
Włożyć ciasto do piekarnika i piec 35 minut w 175 stop.
Formę do ciasta o wymiarach (25x40) wysmarować tłuszczem, wysypać jedną częścią kruszonki.
Masa z białek i cukru ubić pianę na sztywno, dodać do piany budyń z proszkiem do pieczenia, wymieszać.
Ubitą pianę dodawać stopniowo do jogurtu, cały czas ubijając robotem.
Masę wylać na kruszonkę, poukładać maliny , posypać wierzch resztą kruszonki.
Włożyć ciasto do piekarnika i piec 35 minut w 175 stop.