Sposób przygotowania:
Pianka jogurtowo-cytrynowa
Cytrynę umyć, sparzyć i osuszyć. Otrzeć skórkę i zachować na później. Oddzielić żółtka od białek. Żółtka zmiksować z cukrem na kremową masę oraz wymieszać z jogurtem, mąką, skórką z cytryny i esencją. Białka ubić na sztywną pianę. Przygotować formę do pieczenia i większe naczynie do kąpieli wodnej. Formę natłuścić masłem, piekarnik nagrzać do 180 st. C. Delikatnie wymieszać masę jogurtową z pianą z białek, wlać do formy do pieczenia. Wstawić formę do naczynia i wlać do niego gorącą wodę, aby forma z masą zanurzała się w wodzie do połowy. Wstawić do piekarnika i piec ok. 25-30 min. Wyjąć, ostudzić i pokroić na plastry. Podawać z miękkimi owocami, np.jagodami czy malinami.