gosia239

gosia239

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 234]

Kruche cytrynowe kwiatuszki

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Pyszne kruche ciasteczka z pianką cytrynową

Kruche cytrynowe kwiatuszki Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kruche cytrynowe kwiatuszki

 

 

  • Masa
  • 1 szklanka śmietany kremówki 36%
  • 1 galaretka cytrynowa

 

Sposób przygotowania:

Kruche cytrynowe kwiatuszki
Ciasto - W mikserze mieszamy obie mąki z jajkami, cukrem i margaryną. Gotowe ciasto przekładamy na stolnicę do końca zarobić. Ciasto rozwałkowujemy wycinamy ciasteczka. Pieczemy 20 minut w temp. 180. Masa - Kremówkę ubijamy na sztywno, dodajemy rozpuszczoną w ½ szklanki wody galaretkę cytrynową. Gotowe ciasteczka przekładamy masą
Kruche cytrynowe kwiatuszki
Z zarobionego ciasta wycinamy foremkami ciastka
Kruche cytrynowe kwiatuszki
Ciasteczka układamy na posmarowanej blaszce
Kruche cytrynowe kwiatuszki
Upieczone ciasteczka odkładamy do ostygnięcia
Kruche cytrynowe kwiatuszki
Przygotowane kremem przekładamy ciasteczka