Sposób przygotowania:
Wiśniowiec z masą cytrynową
Ciasto - margarynę ucieramy z cukrem, dodajemy żółtka, cukier waniliowy, mąkę, proszek i amoniak. Na koniec dodać pianę z białek. Ciasto dzielimy na 3 część - jedną zostawiamy białą - do drugiej i trzeciej dodajemy po łyżce kakao. Każde ciasto pieczemy osobno przez 20 minut w temperaturze 170. Masa wiśniowa - Przecedzić kompot, wiśnie wydrylować. Kompot uzupełnić wodą do 3/4 wysokości, zagotować i rozpuścić galaretki. Na koniec wmieszać wiśnie. Masa cytrynowa - Ubijamy śnieżkę z mlekiem, dodajemy rozpuszczoną w 1/2 szklance wody tężejącą galaretkę. Przełożenie ciasta Ciemne ciasto - tężejąca masa wiśniowa - ciasto jasne - masa cytrynowa - ciasto ciemne - polewa
zbysiowa
gosiapiotrek23