AnetaŚw

AnetaŚw

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 283]

Pianka cytrynowa 2

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Pianka o smaku cytrynowym- szybka i smaczna !!!

Pianka cytrynowa 2 Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Pianka cytrynowa 2

 

  • mleko skondensowane niesłodzone 500 g
  • 3 galaretki cytrynowe do pianki
  • 2 galaretki cytrynowe na wierzch
  • paczka okrągłych biszkoptów

Sposób przygotowania:

Pianka cytrynowa 2
3 galaretki rozpuścić w 1/2 litra wody i wystudzić. Schłodzone mleko ubijać, aż osiągnie konsystencję piany ( najlepiej na 20 minut włożyć je do zamrażalnika- wtedy lepiej się ubija ). Do piany dodawać powoli wystudzone galaretki i ubijać, aż zacznie gęstnieć. Wlać do tortownicy wyłożonej biszkoptami i zostawić w lodówce do zastygnięcia. Następnie na wierzch wylać 2 galaretki ( wcześniej rozpuszczone i wystudzone- zmniejszyć ilość wody o 1/3 ). Wstawić do lodówki. SMACZNEGO :)
Pianka cytrynowa 2
Pianka cytrynowa z cytrynową galaretką na biszkoptach.

Tagi:

biszkopt