Sposób przygotowania:
Pianka z galaretką
Przygotować galaretki wg przepisu na opakowaniu. Każdą wlać do miseczki i odstawić do stężenia.Po stężeniu pokroić w kostkę.Smaki są bez znaczenia-ważne aby były 2 różne kolory. 1 masa: W 1/2 szkl ciepłego mleka rozpuścić żelatynę i dodać do tego resztę mleka.Dobrze wymieszać 2 masa: Miękką margarynę utrze c z 4 żółtkami i cukrem na gładką masę. 3 masa: 4 białka ubić na sztywną pianę. Następnie: Do masy 2 dodać 1- cały czas mieszając.Następnie dodać ubite białka- 3 masa, cały czas mieszając.Podzielić na 2 równe części.Do jednej dodać połowę obu galaretek- wymieszać i wyłożyć na blaszkę. Wstawić do lodówki. Do drugiej dodać kakao.Wymieszać. Potem resztę galaretek. Na jasną masę wyłożyć ciemną . Całość włożyć do lodówki do stężenia
Sarenka