Sposób przygotowania:
Picado czyli portugalski farsz mięsny
Mięso smażymy na 1 łyżce oliwy. Osobno smazymy na oliwie drobno posiekaną cebulkę.
Łączymy przesmażone i posiekane drobno mięso z przesmażoną cebulą. doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Dodajemy odciśniętą bułeczkę i natkę pietruszki - mieszamy.
Farsz można też przygotować z mięsa z rosołu .
Mięso rosołowe mielimy, dodajemy przesmażoną na oliwie cebulkę i namoczoną w mleku bułkę pszenną .
Po wymieszaniu, dodaniu natki pietruszki i doprawieniu solą i pieprzem picado jest gotowe do nadziewania.
Można zamiast namoczonej bułki dodać starty ser. Farsz równiez ładnie się połączy.
Łączymy przesmażone i posiekane drobno mięso z przesmażoną cebulą. doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Dodajemy odciśniętą bułeczkę i natkę pietruszki - mieszamy.
Farsz można też przygotować z mięsa z rosołu .
Mięso rosołowe mielimy, dodajemy przesmażoną na oliwie cebulkę i namoczoną w mleku bułkę pszenną .
Po wymieszaniu, dodaniu natki pietruszki i doprawieniu solą i pieprzem picado jest gotowe do nadziewania.
Można zamiast namoczonej bułki dodać starty ser. Farsz równiez ładnie się połączy.