jaNina

jaNina

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1175]

Picado czyli portugalski farsz mięsny

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Picado to mięso mielone używane do dań faszerowanych.

Picado czyli portugalski farsz mięsny

Składniki:

Picado czyli portugalski farsz mięsny

 

  • 25 dag mięsa mielonego - może być mieszane
  • 2 łyżki oliwy
  • 1 cebula
  • sól i pieprz czarny do smaku
  • pęczek pietruszki
  • bułka (niewielka )namoczona w mleku

Sposób przygotowania:

Picado czyli portugalski farsz mięsny
Mięso smażymy na 1 łyżce oliwy. Osobno smazymy na oliwie drobno posiekaną cebulkę.
Łączymy przesmażone i posiekane drobno mięso z przesmażoną cebulą. doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Dodajemy odciśniętą bułeczkę i natkę pietruszki - mieszamy.
Farsz można też przygotować z mięsa z rosołu .

Mięso rosołowe mielimy, dodajemy przesmażoną na oliwie cebulkę i namoczoną w mleku bułkę pszenną .

Po wymieszaniu, dodaniu natki pietruszki i doprawieniu solą i pieprzem picado jest gotowe do nadziewania.
Można zamiast namoczonej bułki dodać starty ser. Farsz równiez ładnie się połączy.

Tagi:

mięso