Sposób przygotowania:
Pieczarki smażone
Grzyby starannie umyć, tak, by nie przemoczyć blaszek pod spodem kapeluszy.
Duże kapelusze pokroic na ćwiartki, małe pozostawić w całości.
Rozgrzać na patelni smalec i ułożyć grzyby po kilku minutach potrząsnąć patelnią lub zamieszać.
Na koniec dołożyć do grzybów masło aby się roztopiło.
Przed podaniem pieczarki posolić i posypać zieloną pietruszką.
Możemy je podawać z pieczywem.
Duże kapelusze pokroic na ćwiartki, małe pozostawić w całości.
Rozgrzać na patelni smalec i ułożyć grzyby po kilku minutach potrząsnąć patelnią lub zamieszać.
Na koniec dołożyć do grzybów masło aby się roztopiło.
Przed podaniem pieczarki posolić i posypać zieloną pietruszką.
Możemy je podawać z pieczywem.