bryndzia

bryndzia

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 45]

Pieczeń z pieczarkami

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Smaczna pieczeń z wieprzowego mięsa mielonego z marynowanymi pieczarkami. Polecam na ciepło lub na zimno.

Pieczeń z pieczarkami

Składniki:

Pieczeń z pieczarkami

 

  • 1 kg mięsa mielonego
  • słoiczek pieczarek marynowanych
  • 1 bułka
  • 2 cebule
  • 2 jajka
  • łyżka posiekanej pietruszki
  • łyżka posiekanego szczypiorku
  • sól, pieprz, vegeta

Sposób przygotowania:

Pieczeń z pieczarkami
Bułkę namoczyć w mleku. Cebulę pokroić w kostkę, podsmażyć na oleju i przestudzić. Mięso mielone przełożyć do miski.

Dodać jajka, cebulę, pietruszkę, szczypiorek, odsączoną z mleka bułkę i bułkę tartą. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i vegetą. Masę dokładnie wymieszać. Keksówkę 30/10 napełnić połową masy ułożyć pieczarki ( dodałam też marchewkę która była w słoiczku z pieczarkami) przykryć resztą masy.

Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 1,5 godziny.