kotekbehemotek

kotekbehemotek

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 744]

Cielęcina z pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Smaczna cieleca pieczeń z pieczarkami.

Cielęcina z pieczarkami

Składniki:

Cielęcina z pieczarkami

 

Sposób przygotowania:

Cielęcina z pieczarkami
Mięso nacieramy bardzo dokładnie solą i przyprawami.Odstawiamy je na 2-3 godziny do lodówki.Potem owijamy plasterkami słoninki i obsmażamy na tłuszczu.Przekładamy do brytfanny,okładamy pokrojonymi na ćwiartki pieczarkami i pieczemy około 1 godziny w temperaturze 200*C.Cebulki obsmażamy na tłuszczu który został po obsmażaniu mięsa.Po wyjęciu miesa z brytfanny okładamy cebulkami.Smacznego!