migotka28

migotka28

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1303]

Pieczeń z pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Pyszna domowa wędlinka. Tym razem pieczeń z dodatkiem pieczarek. Pieczarki mozna dac w całości lub pokroić w drobna kostkę i dodać do masy.

Pieczeń z pieczarkami Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Pieczeń z pieczarkami

 

Sposób przygotowania:

Pieczeń z pieczarkami
Pieczarki ugotować i osączyć, odstawić.

Mięso mielone przełożyć do miski. Dodać jajka, bułkę tartą, posiekaną cebulę, zmiażdżony czosnek oraz sól, pieprz, majeranek i oregano. Wszystko dokładnie wymieszać. Następnie porcjami dodawać bulion i dokładnie wyrobić mięsną masę.

Keksówkę 30x10 cm natłuścić o przełozyć połowę mięsnej masy. Następnie w dwóch rządkach ułożyć ugotowane pieczarki lekko wciskając je w masę. Wyłożyć resztę mięsnej masy i ładnie wyrównać wierzch.

Wstawić do piekarnika nagrzanego na 180 C i piec ok 50-60 minut, funkcja góra gół.

Po wystudzeniu wyjąć z foremki i kroić na kanapki.

Pieczarki daje ugotowane ponieważ surowe podczas pieczenia kurczą się i w pieczeni robią się dziurki i pieczarki wypadają.

Pieczarki można dać w całości tak jak ja to zrobiłam lub dodać do mięsnej masy pokrojone w drobną kostkę.
Pieczeń z pieczarkami
Pieczarki ugotować i osączyć, odstawić.
Pieczeń z pieczarkami
Mięso mielone przełożyć do miski. Dodać jajka, bułkę tartą, posiekana cebulę, zmiażdżony czosnek oraz sól,pieprz i oregano. Wszystko dokładnie wymieszać.
Pieczeń z pieczarkami
Keksówkę 30x10 cm natłuścić o przełozyć połowę mięsnej masy. Następnie w dwóch rządkach ułożyć ugotowane pieczarki lekko wciskając je w masę. Wyłożyć resztę mięsnej masy i ładnie wyrównać wierzch.