Sposób przygotowania:
Pieczeń z pieczarkami bez jajek
Formę nasmarować odrobiną oliwy, posypać bułką tartą zmieszaną z majerankiem Jedną cebulę posiekać, zeszklić na patelni, na oliwie, dodać pokrojone pieczarki, usmażyć razem, wystudzić, dołożyć do mięsa, doprawić solą, ostrą papryką, dodać wyciśnięty czosnek i usiekaną natkę, łyzeczkę oliwy oraz łyżkę mąki ziemniaczanej. Wyrobić masę mięsną, włożyć ją do foremki, na wierzchu poukąłdać plastry cebuli, posypać kulkami pieprzu, piec przykryte papierem lub folią aluminiową 30 minut w 180 stopniach, potem zdjąć nakrycie, temperaturę zmniejszyć do 150st, włączyć termoobieg, przypiekać aż pieczeń ładnie się zrumieni. Podawać na ciepło jako mieso do obiady, najlepiej z sosem (np pieczarkowym), sprawdza się też na zimno - na kanapki.