dortaaa

dortaaa

Kucharz
[Przepisów: 6]

Pieczona pierś z kurczaka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Bardzo tanie, bardzo szybkie i smaczne :)

Pieczona pierś z kurczaka

Składniki:

Pieczona pierś z kurczaka

 

  • 2 piersi z kurczaka
  • 2 szklanki wody
  • przyprawa Kamis "Złocisty kurczak"
  • masło

Sposób przygotowania:

Pieczona pierś z kurczaka
Piersi kroimy na pół. Pozbywamy się chrząstek, kości i niechcianych tłuszczyków. Następnie posypujemy i wcieramy w nie przyprawę Kamis. Do żaroodpornego naczynia z przykrywką układamy doprawione piersi jedna obok drugiej. Wlewamy 2 szklanki wody starając się nie lać bezpośrednio na mięso. Na każdą pierś kładziemy kawałek masła. Przykrywamy naczynie i pieczemy w 250 stopniach przez 30minut. Danie idealnie komponuję się z gotowanymi ziemniakami zalanymi masłem i posypanymi koperkiem. Smacznego :)