superbaba4

superbaba4

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 357]

Pieczona tołpyga

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Zaintrygowała mnie ta ryba, do tej pory nie jadłam tołpygi

Pieczona tołpyga

Składniki:

Pieczona tołpyga

 

  • ( na 1 porcję )
  • 1 tołpyga
  • sol morska prowansalska
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • 1 łyżeczka sosu rybnego
  • koperek świeży
  • oliwa z oliwek lub masło

Sposób przygotowania:

Pieczona tołpyga
Rybę dokładnie myjemy i osuszamy. Solimy i skrapiamy oliwą lub nacieramy masełkiem. Sok z cytryny mieszamy z sosem rybnym i polewamy nim rybę. Piekarnik nagrzewamy do 180 C. Rybę szczelnie zawijamy w papier do pieczenia i zapiekamy około 20 minut. Przed samym podaniem posypujemy drobno posiekanym koperkiem.

Tagi:

sosy