kiwi

kiwi

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1064]

Pieczone banany

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Obrane ze skórki banany pokrajać w poprzek na plastry grubości 2 cm i namoczyć w wiśniaku wymieszanym z cukrem; pozostawić na 1 godz.

Pieczone banany

Składniki:

Pieczone banany

 

  • banan 6 szt
  • wiśniak 2 kieliszki
  • masło stopione 2 łyżki
  • cukier puder 100 g

Sposób przygotowania:

Pieczone banany
Obrane ze skórki banany pokrajać w poprzek na plastry grubości 2 cm i namoczyć w wiśniaku wymieszanym z cukrem; pozostawić na 1 godz. Wlać stopione masło do żaroodpornego naczynia, włożyć osączone kawałki bananów i piec 15 min. w piekarniku. Podawać na gorąco, polane syropem, w którym się moczyły.