Sposób przygotowania:
Pieczone bataty
Bataty obieramy, kroimy na kawałki mniej więcej 3-4cm - nie powinna być to drobna kostka, ale również nie całe ziemniaki.
Obrane, umyte i pokrojone bataty gotujemy w osolonej wodzie ok.15 minut - bataty powinny być miękkie, ale nie całkiem ugotowane. Odcedzamy nasze ziemniaczki i dodajemy olej i wszystkie przyprawy, oprócz koperku. Dokładnie mieszamy. Wysypujemy na blachę i pieczemy w nagrzanym piekarniku w temp. 200 C, przez ok 25-30 minut. Po wyciągnięciu, tuż przed podaniem polewamy śmietaną i posypujemy koperkiem.
Smacznego !
Obrane, umyte i pokrojone bataty gotujemy w osolonej wodzie ok.15 minut - bataty powinny być miękkie, ale nie całkiem ugotowane. Odcedzamy nasze ziemniaczki i dodajemy olej i wszystkie przyprawy, oprócz koperku. Dokładnie mieszamy. Wysypujemy na blachę i pieczemy w nagrzanym piekarniku w temp. 200 C, przez ok 25-30 minut. Po wyciągnięciu, tuż przed podaniem polewamy śmietaną i posypujemy koperkiem.
Smacznego !
elzbieta8960