migotka28

migotka28

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1303]

Pieczone bataty/ziemniaki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Pyszne pieczone ziemniaczki i słodkie bataty do doskonały dodatek do mięska. Wyśmienicie smakuja równiez same z dodatkiem ulubionego dipu.

Pieczone bataty/ziemniaki Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Pieczone bataty/ziemniaki

 

  • 1,5-2 kg batatów i/lub ziemniaków
  • tymianek
  • przyprawa do sałatek-młynek Prymat
  • olej do skropienia

Sposób przygotowania:

Pieczone bataty/ziemniaki
Bataty/ziemniaki obrać ze skórki. Następnie obrane warzywa pokroić na grube frytki. Pokrojne warzywa ułożyć na blaszce wyłożonej papierem i skropic olejem. Wymieszać i następnie oprószyć tymiankiem i przyprawą do sałatek. Wstawić do piekarnika nagrzanego na 180 C i zapiekać ok 30-40 minut na funkcji termoobieg. W międzyczasie kilka razy przemieszać drewnianą łopatką aby równo się upiekły.
Pieczone bataty/ziemniaki
Bataty/ziemniaki obrać ze skórki. Następnie obrane warzywa pokroic na grube frytki.
Pieczone bataty/ziemniaki
Pokrojne warzywa ułożyć na blaszce wyłożonej papierem i skropic olejem. Wymieszac i następnie opróczyc tymiankiem i przyprawą do sałatek.
Pieczone bataty/ziemniaki
Wstawić do piekarnika nagrzanego na 180 C i zapiekać ok 30-40 minut na funkcji termoobieg. W międzyczasie kilka razy przemieszać drewnianą łopatką aby równo się upiekły.