Sposób przygotowania:
Pieczone faszerowane jabłka
Jabłka wydrążyć w środku pozostawiając dno oraz kapturek do przykrycia.Z jabłek robimy coś na formę słoika z zakrętką. Grubość ścianek musi wynieść ok 1,5 cm. Sok z cytryny zmieszać z rumem, kardamonem i cynamonem.Tym sosikiem wysmarować wnętrze jabłek. Rodzynki namoczyć w gorącej wodzie. Do środka każdego jabłka włożyć kilka rodzynek. Odstawić na 15 minut do lodówki.
Jajka ubić z cukrem i wymieszać z serkiem homogenizowany i łyżką jogurtu naturalnego.Wyjmujemy jabłka z lodówki i napełniamy każde masą jajeczną. Każde jabłko przykrywamy "kapturkiem". Jajka układamy na blasze i pieczemy w 180 stopniach przez ok 10 minut. Ja po tym czasie zostawiam jabłka jeszcze na 10 minut w wyłączonym piekarniku. Pychota.
Jajka ubić z cukrem i wymieszać z serkiem homogenizowany i łyżką jogurtu naturalnego.Wyjmujemy jabłka z lodówki i napełniamy każde masą jajeczną. Każde jabłko przykrywamy "kapturkiem". Jajka układamy na blasze i pieczemy w 180 stopniach przez ok 10 minut. Ja po tym czasie zostawiam jabłka jeszcze na 10 minut w wyłączonym piekarniku. Pychota.
Anna55
Loulou