Sposób przygotowania:
Pieczone frytki z batatów
Bataty obieramy i kroimy w plastry, a następnie w paseczki. Wrzucamy frytki do sporej miski, dodajemy przyprawy i oliwę. Dokładnie mieszamy.
Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia i układamy na niej frytki. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez około 20 minut w temperaturze 200 stopni z termoobiegiem.
Kiedy pieką się frytki, przygotowujemy sos: jogurt przekładamy do miseczki, dodajemy sos z cytryny, posiekany koperek oraz świeżo zmielony pieprz. Mieszamy.
Gotowe frytki podajemy z sosem.
Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia i układamy na niej frytki. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez około 20 minut w temperaturze 200 stopni z termoobiegiem.
Kiedy pieką się frytki, przygotowujemy sos: jogurt przekładamy do miseczki, dodajemy sos z cytryny, posiekany koperek oraz świeżo zmielony pieprz. Mieszamy.
Gotowe frytki podajemy z sosem.