Sposób przygotowania:
Frytki z batatów
Ziemniaki myję i obieram. Kroję w paski nie za cienkie. Na papier do pieczenia wykładam frytki polewam olejem i posypuję przyprawami :chilli,sól,pieprz,papryka czerwona.
Wkładam do piekarnika na 40 min 180 stopni góra-dół. Podaję od razu wyjęte z piekarnika albo do obiadu albo jako przystawkę.
Uwielbiam podawać z sosem czosnkowym albo ogórkowym.
Wkładam do piekarnika na 40 min 180 stopni góra-dół. Podaję od razu wyjęte z piekarnika albo do obiadu albo jako przystawkę.
Uwielbiam podawać z sosem czosnkowym albo ogórkowym.
![Frytki z Batatów Frytki z Batatów](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/frytki-z-batatow-410805.jpg)
![Frytki z Batatów Frytki z Batatów](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/frytki-z-batatow-410806.jpg)
![Frytki z Batatów Frytki z Batatów](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/frytki-z-batatow-410807.jpg)