Sposób przygotowania:
Frytki z batatów
Bataty bardzo dokładnie myjemy. Możemy je obrać, ale warto zostawić skórkę, bo pod nią kryje się najwięcej wartościowych składników.
Bataty kroimy na ćwiartki, następnie na ósemki, ewentualnie jeszcze drobniej. Bataty układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, posypujemy solą, układamy zioła, np.rozmaryn lub tymianek, delikatnie polewamy oliwą.
Wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 200 st.C na 20-25 minut.
Bataty kroimy na ćwiartki, następnie na ósemki, ewentualnie jeszcze drobniej. Bataty układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, posypujemy solą, układamy zioła, np.rozmaryn lub tymianek, delikatnie polewamy oliwą.
Wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 200 st.C na 20-25 minut.