Mniam1

Mniam1

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 871]

Pieczone jabłka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 5/5 głosów: 9

Przepyszne pieczone jabłka z miłą, słodką niespodzianką w środku. Po ściągnięciu czapeczki mamy płynny karmelowy sos. Takie jabłuszka świetnie smakują z lodami albo bitą śmietaną.

Pieczone jabłka Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Pieczone jabłka

 

Sposób przygotowania:

Pieczone jabłka
Wybrać jabłka tej samej wielkości. Najlepiej miękkie i słodkie. Umyć i każdemu na wysokości 3/4 ściąć czapeczkę. Za pomocą łyżki wyciągnąć gniazdo nasienne, ale zostawiając spód. W każde zagłębienie umieścić po jednej pokruszonej krówce. Oprószyć delikatnie cynamonem, przykryć czapeczką i w naczyniu do zapiekania wstawić do piekarnika nagrzanego do 180*C na około 30min. Podawać na gorąco. Smacznego!
Pieczone jabłka
Jabłkom ściąć górę i wydrążyć gniazdo nasienne.
Pieczone jabłka
Do każdego wgłębienia wsypać pokruszone krówki.