Sposób przygotowania:
Pieczone jabłka
Jabłka wydrążyć z gniazd nasiennych, tak aby jabłka pozostały w całości.
Żółtka oddzielić od białek, a następnie żółtka utrzeć z cukrem kryształem z dodatkiem cynamonu i cukru waniliowego.
W wydrążony otwór każdego jabłka włożyć wiórek masła, kolejno łyżeczkę dowolnego dżemu (miodu) oraz wypełnić masą żółtkową.
Jabłka można zawinąć w folię aluminiową, a następnie ułożyć w formie i zapiekać ok 50 -60 minut w temperaturze 180 C.
Żółtka oddzielić od białek, a następnie żółtka utrzeć z cukrem kryształem z dodatkiem cynamonu i cukru waniliowego.
W wydrążony otwór każdego jabłka włożyć wiórek masła, kolejno łyżeczkę dowolnego dżemu (miodu) oraz wypełnić masą żółtkową.
Jabłka można zawinąć w folię aluminiową, a następnie ułożyć w formie i zapiekać ok 50 -60 minut w temperaturze 180 C.