Sposób przygotowania:
Pieczone jabłka z orzechami i rodzynkami
1. Jabłka myjemy, osuszamy i wydrążamy środek, uważamy, żeby jabłek nie przedziurawić.
2. Orzechy miksujemy razem z cukrem trzcinowym i syropem klonowym. Można zmiksować tak, żeby w nadzieniu były malutkie kawałki orzechów. Następnie dodajemy rodzynki i mieszamy.
3. Tak przygotowanym nadzieniem nadziewamy jabłka.
4. Następnie jabłka układamy w formie żaroodpornej i pieczemy w temperaturze 180 stopni do miękkości przez około 20-25 minut.
5. Podajemy gorące. Smacznego.
2. Orzechy miksujemy razem z cukrem trzcinowym i syropem klonowym. Można zmiksować tak, żeby w nadzieniu były malutkie kawałki orzechów. Następnie dodajemy rodzynki i mieszamy.
3. Tak przygotowanym nadzieniem nadziewamy jabłka.
4. Następnie jabłka układamy w formie żaroodpornej i pieczemy w temperaturze 180 stopni do miękkości przez około 20-25 minut.
5. Podajemy gorące. Smacznego.
SylaUla
Babeczka35
Dziękuję i polecam:)