Katarzyna J.

Katarzyna J.

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1284]

Pieczone jabłka z żurawiną, orzechami i miodem

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 4/5 głosów: 12

Pieczone jabłka z żurawiną, orzechami i miodem to doskonały deser dla całej rodziny. Warto je przygotować.

Pieczone jabłka z żurawiną, orzechami i miodem

Składniki:

Pieczone jabłka z żurawiną, orzechami i miodem

 

Sposób przygotowania:

Pieczone jabłka z żurawiną, orzechami i miodem
1. Orzechy włoskie kroję na mniejsze kawałki. Orzechy mieszam z żurawiną, miodem i cukrem trzcinowym.

2. Z jabłek odkrawam wierzchy. Łyżką wydrążam gniazda nasienne. Wgłębienia wypełniam przygotowanym farszem. Jabłka przykrywam odciętymi wierzchołkami.

3. Jabłka układam w naczyniu żaroodpornym. Piekę około 25 minut w temperaturze 180 stopni.

Tagi:

jabłka owoce