Babeczka35

Babeczka35

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1769]

Pieczone jabłka z rodzynkami i czekoladą

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 12

Gdy mamy ochotę na coś słodkiego wystarczy kilka składników i w pół godziny możemy przygotować pyszny deser. Pieczone jabłka z rodzynkami i czekoladą są bardzo pyszne, jednym słowem rozpływają się w ustach.

Pieczone jabłka z rodzynkami i czekoladą

Składniki:

Pieczone jabłka z rodzynkami i czekoladą

Składniki:

  • 8 średnich jabłek
  • 10 dag rodzynek
  • 8 kostek mlecznej czekolady
  • 1 łyżeczka masła

Sposób przygotowania:

Pieczone jabłka z rodzynkami i czekoladą
1. Jabłka myjemy, dokładnie osuszamy i wydrążamy środek uważając, żeby nie przedziurawić jabłek. Jabłka napełniamy rodzynkami.

2. Formę do pieczenia smarujemy masłem, układamy jabłka i pieczemy do miękkości w temperaturze 180 stopni przez około 25 minut.

3. Gdy jabłka będą miękkie na każde kładziemy kostkę czekolady i wkładamy do piekarnika na kilka chwil, żeby czekolada się roztopiła. Podajemy. 

Tagi:

jabłka owoce