akrobatka2

akrobatka2

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 594]

Pieczone jabłka z nadzieniem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Zdrowy, szybki i prosty pomysł na podwieczorek, czyli pieczone jabłka z nadzieniem. Bardzo smaczne. Polecam jeść jeszcze ciepłe :D

Pieczone jabłka z nadzieniem Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Pieczone jabłka z nadzieniem

 

 

  • Nadzienie:
  • 1 duży, rozgnieciony banan
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • 1-2 łyżeczki cukru
  • 4 małe kawałeczki masła

 

Sposób przygotowania:

Pieczone jabłka z nadzieniem
1. Jabłka umyć, odkroić górę z nich i obrać z pestek ( wyciąć całe gniazdka, ale nie obierać ze skórki) 2. Nadzienie: Wszystkie składniki dobrze ze sobą wymieszać. Wypełnić środki jabłek. Na wierzch każdego położyć kawałeczek masełka. Przykryć odkrojoną górą z jabłek. Piec w 230st.C około 20 minut. Wyjąć i ostudzić, lub jeść jeszcze ciepłe. Smacznego!   
Pieczone jabłka z nadzieniem
Upieczone i pozostawione do lekkiego przestudzenia jabłka z nadzieniem.