aginaa

aginaa

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1085]

pieczone jadalne kasztany

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 3

Pyszne, jadalne, pieczone kasztany...

pieczone jadalne kasztany Więcej zdjęć (3)

Składniki:

pieczone jadalne kasztany

 

  • 300 g kasztanów
  • sól

Sposób przygotowania:

pieczone jadalne kasztany
Jak zobaczyłam w sklepie jadalne kaszty stwierdziałam, że muszę je spróbować. Kupiłam je w Kauflandzie za 17 zł/kg. Kasztany powinny być twarde, powinny mieć ciemne skorupki bez jasnych plam oraz oznak pleśni. Każdy kasztan należy naciąć, nacięcie robimy w kształcie krzżyka. Takie kasztany rozsypujemy na balszce i pieczemy ok 15 minut w 200 stopniach. Skorupka ładnie będzie nam odchodzić. Za długo nie mozna kasztanów piec, bo będą w środku za suche. Kasztany obieramy solimy i jemy :)
pieczone jadalne kasztany
Na każdym kasztanie robimy nacięcie w kształcie krzyżyka
pieczone jadalne kasztany
Kasztany jadalne pieczemy na rozsypanej blaszce w piekarniku