Pavlov

Pavlov

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 103]

Pieczone kapelusze pieczarek

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszna przystawka lub dodatek do obiadu

Pieczone kapelusze pieczarek

Składniki:

Pieczone kapelusze pieczarek

 

  • 10 dużych pieczarek
  • 10 łyżek oleju lub oliwy
  • 1 łyżeczka suszonego tymianku
  • sól
  • pieprz
  • chili

Sposób przygotowania:

Pieczone kapelusze pieczarek
Pieczarki myjemy, osuszamy, odkrajamy im nóżki (nie będą już potrzebne). Przygotowujemy blachę do pieczenia, którą wykładamy papierem do pieczenia i natłuszczamy go. Na papierze układamy pieczarki ciemną warstwą do góry. Pieczarki oprószamy solą, pieprzem oraz roztartym w rękach tymiankiem. Każda pieczarkę polewamy też olejem lub oliwą. Pieczarki zapiekamy przez 15 min w 180st.