Sposób przygotowania:
Pieczone kulki z żółtym serem
Z mąki, margaryny i wody zagniatamy szybko ciasto, formujemy kule i wkładamy w chłodne miejsce na pół godziny.
W międzyczasie kroimy żółty ser w kostkę lub krótkie paseczki.
Ciasto rozwałkowujemy na grubość około 0-5 cm, wykrawamy szklanka krążki, do środka wkładamy ser. Można doprawić papryczka chili. Formujemy zgrabne kulki lub pierożki. Pieczemy około 20 min w piekarniku rozgrzanym do 150 st. Wyjmujemy, smarujemy rozbełtanym jajem i dopiekamy do zezłocenia się ciasta.
W międzyczasie kroimy żółty ser w kostkę lub krótkie paseczki.
Ciasto rozwałkowujemy na grubość około 0-5 cm, wykrawamy szklanka krążki, do środka wkładamy ser. Można doprawić papryczka chili. Formujemy zgrabne kulki lub pierożki. Pieczemy około 20 min w piekarniku rozgrzanym do 150 st. Wyjmujemy, smarujemy rozbełtanym jajem i dopiekamy do zezłocenia się ciasta.