Sposób przygotowania:
Pieczone polędwiczki do obiadu
1. Przygotowałam polędwiczki, które umyłam, następnie osuszyłam ręcznikami papierowymi.
2. Osuszone mięsko włożyłam go naczynia żaroodpornego. Potem posypałam przyprawami, takimi jak: przyprawa do dań, czarny pieprz mielony oraz sól czosnkowa.
3. Naczynie przykryłam folią silikonową i włożyłam na kilka godzin do lodówki, w celu schłodzenia.
4. Teraz przygotowałam cebulę i ząbki czosnku, które obrałam. Obłożyłam nimi schłodzone mięsko, posypałam również grzybkami suszonymi.
5. Młode ziemniaczki umyłam pod bieżącą wodą i położyłam je obok polędwiczek.
6. Wlałam do naczynia około 1/2 filiżanki letniej wody. Na samym wierzchu położyłam masło.
7. Wcześniej nagrzałam piekarnik do 190 stopni, a następnie włożyłam naczynie z polędwiczkami i ziemniaczkami na czas około 1 godziny.
8. Gorące i upieczone polędwiczki z ziemniaczkami podałam jako danie obiadowe.
Smacznego ! Zimne mięsko można pokroić w plasterki i zjeść jako dodatek do kanapek.
2. Osuszone mięsko włożyłam go naczynia żaroodpornego. Potem posypałam przyprawami, takimi jak: przyprawa do dań, czarny pieprz mielony oraz sól czosnkowa.
3. Naczynie przykryłam folią silikonową i włożyłam na kilka godzin do lodówki, w celu schłodzenia.
4. Teraz przygotowałam cebulę i ząbki czosnku, które obrałam. Obłożyłam nimi schłodzone mięsko, posypałam również grzybkami suszonymi.
5. Młode ziemniaczki umyłam pod bieżącą wodą i położyłam je obok polędwiczek.
6. Wlałam do naczynia około 1/2 filiżanki letniej wody. Na samym wierzchu położyłam masło.
7. Wcześniej nagrzałam piekarnik do 190 stopni, a następnie włożyłam naczynie z polędwiczkami i ziemniaczkami na czas około 1 godziny.
8. Gorące i upieczone polędwiczki z ziemniaczkami podałam jako danie obiadowe.
Smacznego ! Zimne mięsko można pokroić w plasterki i zjeść jako dodatek do kanapek.