Konczi

Konczi

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1780]

Pieczone polędwiczki z mozzarellą i żurawiną

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Pyszna wariacja smakowa. Pieczone polędwiczki w otaczającej kołderce z mozzarelli z nutą żurawiny są pyszną propozycją na obiad.

Pieczone polędwiczki z mozzarellą i żurawiną Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pieczone polędwiczki z mozzarellą i żurawiną

 

Sposób przygotowania:

Pieczone polędwiczki z mozzarellą i żurawiną
Polędwiczki myjemy, oprószamy solą i pieprzem, delikatnie je rozklepujemy przy pomocy tłuczka. Polędwiczki umieszczamy w naczyniu do zapiekania. Kulki mozzarelli przekrawamy na 4 części - plastry układamy na polędwiczkach. Wierzch posypujemy żurawiną. Zapiekamy w nagrzanym piekarniku w 180 stopniach przez około 25-30 minut uważając by mozzarella się zbytnio nie przypiekła, ma być jedynie zarumieniona.
Pieczone polędwiczki z mozzarellą i żurawiną
Etap 1 polędwiczki przyprawiamy i rozklepujemy
Pieczone polędwiczki z mozzarellą i żurawiną
Etap 2 przekładamy polędwiczki do naczynia do zapiekania
Pieczone polędwiczki z mozzarellą i żurawiną
Etap 3 na każdej polędwiczce układamy plastry mozzarelli
Pieczone polędwiczki z mozzarellą i żurawiną
Etap 4 na mozzarelli układamy żurawinę i zapiekamy