WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2009]

Pieczone sajgonki z serem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Szybkie do zrobienia sajgonki na słodko, pieczone w piekarniku, z nadzieniem serowo - budyniowym. Fajny i inny deser.

Pieczone sajgonki z serem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pieczone sajgonki z serem

 

  • 10 arkuszy papieru ryżowego
  • 100g białego sera półtłustego
  • 1 małe żółtko
  • mały cukier waniliowy
  • 1 łyżka budyniu waniliowego bez cukru

Sposób przygotowania:

Pieczone sajgonki z serem

ETAP 1:

Ser biały przełożyć do miseczki. Dodać żółtko, cukier waniliowy i proszek budyniowy. Wszystko zblendować blenderem ręcznym na jednolitą masę.

Arkusze papieru ryżowego namaczać po 2 sztuki w zimnej wodzie, następnie układać na desce do krojenia jeden na drugim. Na środek nakładać porcję farszu serowego i zawijać brzegi do środka.

Zwinięte sajgonki układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, zawinięciem do dołu. Piec ok. 15 minut w 180 stopniach w nagrzanym piekarniku. Podawac na ciepło lub po wystudzeniu.

Można posypać cukrem pudrem.

Pieczone sajgonki z serem
Sajgonki z serem po upieczeniu i wyjeciu z piekarnika
Pieczone sajgonki z serem
Złożone sajgonki ułożóne na blaszce wyłożonej papierem
Pieczone sajgonki z serem
Namoczony papier ryżowy układamy na desce i nakładamy na środek nadzienie
Pieczone sajgonki z serem
Biały ser wymieszany z żółtkiem cukrem i budyniem