Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Serowe ciasteczka z marmoladą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Serowe ciasteczka z marmoladą są bardzo smaczne i łatwe do zrobienia. Marmoladą można przełożyć ciasteczka po upieczeniu.

Serowe ciasteczka z marmoladą

Składniki:

Serowe ciasteczka z marmoladą

 

  • 30 dag maki pszennej
  • 30 dag sera twarogowego
  • 30 dag masła
  • 2 łyżeczki cukru waniliowego
  • 1 białko
  • 30 dag marmolady

 

Sposób przygotowania:

Serowe ciasteczka z marmoladą
Mocno odciśnięty ser przemleć przez maszynkę. Mąkę przesiać, posiekać z masłem, dodać ser, cukier waniliowy i wyrobić ciasto. Zawinąć w folię i włożyć do lodówki przynajmniej na 1 godzinę. Następnie rozwałkować i wykrawać ciasteczka. Ułożyć na przygotowanej blaszce i wszystkie posmarować białkiem. Na środek położyć kostkę marmolady, przykryć drugim ciasteczkiem, lekko docisnąć, posypać cukrem kryształem. Piec na złoty kolor w temp 180 stopni.

Tagi:

sery ser mak